Blog - Kerítések, és ami mögöttük van

Kis színes vasokos

A vas a természetben és az emberi szervezetben is megtalálható anyag, viszonylag lágy, jól nyújtható és alakítható, mágnesezhető, nagy sűrűségű, olvasztható, tartós, erős.

Polikarbonát előtető

Önök is bizonyára bosszankodtak már azon, amikor a szakadó esőben rohanni kellett a kint hagyott biciklikért és kerti munkaeszközökért, miközben mi magunk is ronggyá áztunk?

Kovácsoltvas tolókapu

A hosszú és kétségkívül meggyőző listát kezdjük mindjárt azzal, hogy a kovácsoltvasból készült kerítések, korlátok, kapuk, ablakrácsok vagy előtetők kis gondozással több generáció számára is életre szóló védelmet és élményt nyújtanak.

Kovácsoltvas kert kapu

A vas annak ellenére, hogy strapabíró, nedves környezetben korrodálódhat, mert a felületén lévő vízben különböző anyagok oldódnak, ennek hatásaként pedig a fém maga is oldódni kezd.

Függőleges vs. vízszintes kerítés

A kovácsoltvas kerítések, kapuk, korlátok sokrétű alkalmazhatóságát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a magáningatlanoktól kezdve a társasházakon át egészen a nagyobb irodaházakig vagy középületekig bezárólag szinte bármilyen épített környezetben találkozhatunk velük.

 

Erős, mint a vas

Idei szeptemberi hír, hogy Németországban a régészek megtalálták az eddig ismert legrégebbi római lemezvértet, ráadásul egy darabban.

A vas története

A vas a leggyakoribb nehézfém a Földön, több ezer éve fontos szerepet játszik az emberiség történetében. Használatának széles körű elterjedésében jelentősen közrejátszott – és közrejátszik ma is –, hogy a vasérc, amiből a nyersvasat kinyerik, bolygónk minden vidékén megtalálható. 

1. oldal / 3